Кількість
|
Вартість
|
||
|
Colombia El Embrujo Witch або Колумбійська Відьма!
Регіон: Caldas
Обробка: natural anaerobic
Різновид: Colombia, castillo, bourbon
Цю каву хотіли спочатку поставити в ряд стандартної пропозиції, проте ,як ми її спробували то вирішили зробити окрему етикетку і поставити в ряд ультракави. Бо вона прям пушкаракета яка смачна.
Кава вирощена та оброблена на фазенді La Palmera площею 6га в регіоні Caldas.
La Palmera є частиною більшого фермерського господарства Cafe El Embrujo.
Це сімейна справа: о 1969 році ділянку La Palmera придбав Дон Октавіо, лікар, директор місцевої лікарні, доктор медицини.
Тоді рок за роком, врожай за врожаєм він розвивав свою справу.
В результаті сьогодні його фермерське господарство El Emrujo сягає 161га, а фермою La Palmera керує син Дона Октавіо, Дон Ігнаціо.
Тут сенс трошки в філолоію відрулити: El Emrujo в перекладі означає "населена духами" або "зачарована".
І в них є кілька різних стилей ферментацій: witch, wizard і shaman. Що якби натякає.
Виробничий процес налаштований таким чином, щоб максимально зменшити кількість відходів і переробляти все, що можна.
Також процес обробки живиться з сонячних батарей.
Свого часу Ігнаціо захопився кавою та мікробіологією і облаштував на фермі капінг-кімнату і лабораторію з мікробіології.
В результаті тепер робить дуже якісні та стабільні ферментаційні обробки.
Ми встигли відкупити два мішки лота Witch: цей лот був ферментований в анаеробному середовищі - без доступу повітря, тобто - протягом 96-100 годин, і потім повільно просушений в спеціальних таких сілосах при температурі до 38 градусів, як натурра.
Процес ферментації контролюється на всіх етапах, вимірють Brix, TDS та pH.
Це дозволяє уникнути розвитку небажаних бактерій і, відповідно, смаків.
Сорти - Коломбія та Кастілло.
Кава має дуже комплексний та багатий смак, її дуже складно прям зіпсувати рецептом, проте будьте уважні - на низької екстракції в чашці буде проглядати всяке ферментне - мариновані яблука, наприклад, чи забродивша слива.
Не найгірше, звісно, але якщо ви дасте тій каві нормально розкритись - то тримайтесь за стілець: з чашки на вас стрибатиме вишнева кола, портвейн, журавлина, гречаний мед, апельсин, і ще богзнашо, але смачне :)
Я її заварюю з трошки грубшим ніж зазвичай помолом і температурою 90, співвідношення 5,8-6,2\100мл, час від 3хвилин до 3:30.